Hlavní obsah

Muž, který verboval zaměstnance do Iráku, je ve vazbě

Právo, kob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Vladimír Huněk, který nabízel práci strážců objektů v Iráku, putuje do vazby. Policisté našli dalších dvacet lidí, kteří se mužem nechali zlákat. Za práci, kterou nakonec nezprostředkoval, nabízel vysoké výdělky.

Článek

Na výzvu policie se původně přihlásili jen čtyři poškození, které Vladimír Huněk připravil o celkem 11500 korun. Policie Huňka obvinila z podvodu, ale státní zástupce tehdy návrh na vazdu zamítnul. Nyní se situace změnila. Noví poškození se ovšem nepřihlásili sami, ale policisté je vyhledali na základě smluv a účtenek, které objevili při domovní prohlídce u pětatřicetiletého verbíře z Otrokovic.

Tím pádem jsme mohli rozšířit trestní stíhání a státní zástupce také přijal návrh na vazbu. Muž poškozeným sliboval práci bodyguardů v Iráku a plat 80 dolarů za hodinu. Za podpis smlouvy a výcvik inkasoval peníze, ale žádnou práci nezajistil. Od dvou desítek postižených podnikatel vybral téměř 80.000 korun. Navíc byl muž letos v dubnu odsouzen na dvacet měsíců nepodmíněně kvůli jinému podvodu," uvedla zlínská policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Muži, který nyní pobývá ve vazební věznici, hrozí až tříleté vězení. "Stále předpokládáme, že poškozených je mnohem více. Mohou se přihlásit na linku 158 nebo na kterémkoliv oddělení PČR v republice," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám