Hlavní obsah

Policejní vůz srazil na přechodu důchodce

PRAHA

Policejní vůz srazil v neděli navečer chodce na přechodu na Vinohradské ulici mezi náměstím Jiřího z Poděbrad a Florou. Zraněný muž (87) byl se zlomeninami a poraním hlavy převezen do Vinohradské nemocnice.

Článek

Nehodu potvrdil policejní mluvčí Ladislav Bernášek. Novinkám řekl: "K nehodě došlo před 17. hodinou. Stala se na přechodu. Příčiny nehody a míra zavinění se šetří. Policejní vůz nepoužil houkačku. Sedmaosmdesátiletý pán byl hospitalizován."

"Muže vyšetřujeme anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Má zlomeniny končetin, zlomeniny žeber, poranění břicha a poranění hlavy. V této době je diagnostikován," řekl mluvčí nemocnice Leoš Kabát. K tomu, zda je, či není zraněný muž ohrožen na životě a jak těžké je jeho zranění, se podle něj budou moci lékaři vyjádřit až po skončení tohoto vyšetření, které bude trvat několik hodin.

Podle svědkyně, která si nepřála uvést jméno, se nehoda stala na Vinohradské mezi náměstím Jiřího z Poděbrad a Florou. Starší muž šel po přechodu, policejní auto jelo směrem od centra. "Policejní auto snad vůbec nebrzdilo. Starší muž po nárazu obloukem vyletěl, auto mělo rozbité přední sklo na straně řidiče," řekla svědkyně.

Muž podle ní zůstal ležet téměř ve stabilizované poloze, takže s ním nikdo z přihlížejících nehýbal a odvezla jej přivolaná záchranka. "Spadl na koleje a tekla mu krev z hlavy," popisovala žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám