Hlavní obsah

Mladík skočil z mostu do řeky Moravy

Právo, jr
KROMĚŘÍŽ

Pětadvacetiletý mladík skočil v pátek po třetí hodině odpoledne z mostu u nádraží do řeky Moravy v Kroměříži. Zraněného muže vytáhli z koryta řeky strážníci městské policie, hasiči a zdravotníci, sanitkou byl převezen do kroměřížské nemocnice.

Článek

Jak Právu potvrdil policejní zdroj, jednalo se o pacienta kroměřížské psychiatrické léčebny. V léčebně se v pátek odpoledne Právu nepodařilo tuto informaci ani potvrdit, ani vyvrátit. "Já o této záležitosti nic nevím, léčebna má 1200 pacientů, nemohu se k tomu vyjádřit," řekla žena z oddělení centrálního příjmu, která neuvedla své jméno.

Podle očitých svědků mladík přelezl zábradlí mostu a skočil. K události došlo na hustě frekventovaném místě v sousedství centra Kroměříže a to před očima strážníků kroměřížské městské policie, kteří v tu chvíli služebním vozem projížděli přes most. "Strážníci okamžitě volali hasiče a záchranku a sami spěchali muži na pomoc," informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

V řece Moravě protéká nyní jen málo vody, pod hladinou jsou patrné kameny a místy i dno. "Větší hrozbou než utonutí byl pro nešťastníka pád z výšky," sdělil Ivo Mitáček. Tu odhadl na více než šest metrů. Podle Mitáčka se muž během pádu přetočil na záda. Na těch měl nasazený batoh, který pád na kameny a vyčuhující betonovou skruž zřejmě ztlumil. "Zavolejte později večer, nyní s vámi lékař nemůže hovořit," sdělil do telefonu ženský hlas z oddělení ARO kroměřížské nemocnice na dotaz, zda je pacient mimo ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám