Hlavní obsah

Cizinci prodávali v Brně heroin

Právo, kg
BRNO

Brněnští kriminalisté zaznamenali další úspěch při boji s dealery drog, když se jim podařilo zadržet čtveřici Vietnamců ve věku od 23 do 29 let, kteří po Brně obchodovali s heroinem. U podezřelých policisté našli víc jak 50 psaníček s heroinem a také u nich našli papír na balení drog. Všichni podezřelí skončili ve vazbě.

Článek

"Jedním ze zadržených mužů byl 27letý Asiat, kterého kontrolovala hlídka v Brně-Židenicích. Podle poznatků měl muž v úmyslu prodat heroin dalšímu zájemci. Přímo u něj jsme zajistili dvanáct psaníček s heroinem. Když kriminalisté z týmu Toxi případ převzali a zadokumentovali, zjistili, že muž měl tuto drogu distribuovat již od června a prodat ji nejméně 17 lidem," uvedla Andrea Procházková z brněnské policie.

Policisté se začali o tyto cizince žijící v Brně více zajímat a zjistili, že k prodeji dochází přímo v centru města. Tady také zadrželi trojici Vietnamců přímo při prodeji heroinu v okamžiku, kdy nasedali do auta a chtěli odjet. Při prohlídce vnitřku vozu, narazili na 30 psaníček heroinu uschovaných pod palubní deskou.

"Následně ještě jeden ze trojice mužů vydal policistům dalších 10 psaníček, které měl přímo u sebe. Když se policisté začali trojicí podrobněji zabývat, zjistili, že měli psaníčka chystat k distribuci v bytě v městské části Brno - Líšeň," dodala Procházková.

V tomto bytě policisté našli ještě papíry a další věci, které se používají při balení heroinu do psaníček. Prověrka zadržených ukázala, že jeden z Vietnamců byl v minulosti za prodej drog už odsouzen a z trestu se nepoučil. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám