Hlavní obsah

Surovec ve Vítkovicích málem ukopal ježka

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Bezohlednou surovost projevil devatenáctiletý mladík, který v noci na pátek v ostravské čtvrti Vítkovice málem ukopal ježka. Jeho jednání bylo odhaleno díky kamerám městské policie.

Článek

"Strážník na kamerách zaznamenal muže, jak kope do kulatého předmětu. Protože měl dojem, že se předmět pohybuje jiným způsobem, než mladík kopal, byla na místo vyslána hlídka," uvedla mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Kejdová.

"Když se strážníci mladíka ptali, proč to udělal, řekl jim pouze, že nevěděl, že se to nesmí," dodala. Strážníci na místo přivolali kolegy ze státní policie. Po jejich příjezdu ježek utekl. "Zvíře zpočátku nejevilo známky života. Za chvíli se ale převrátilo a uteklo do sklepního okna cukrárny," řekl mluvčí Policie ČR Milan Klézl.

Dodal, že policisté případ posoudili jako přestupek proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání a předali věc ke správnímu řízení. Mladíkovi tak hrozí pokuta do 30 tisíc korun. Za trestný čin by se jeho jednání mohlo posuzovat pouze tehdy, kdyby se ho dopustil vícekrát, nebo kdyby zvíře uhynulo.

Reklama

Výběr článků

Načítám