Hlavní obsah

Hasiči zachránili zoufalého muže z hořícího bytu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Hasiči a policisté zachránili ve čtvrtek život osmnáctiletému mladíkovi, kterého uvěznil požár v hořícím bytě v brněnské Teyschlově ulici. Požár vzplál z neznámých příčin po osmé ráno. Mladíka si všimli sousedé, když začal z okna kuchyně bytu v šestém patře panelového domu volat o pomoc.

Článek

Do dramatického boje o záchranu mladíka se nejdříve pustila policejní hlídka, která dorazila na místo činu první. Policisté vyrazili dveře bytu, v němž hořelo a plameny začali hasit vodou z hydrantu. Požár byl ale tak silný, že proti němu neměli šanci.

Lidé ze sousedního bytu chtěli uvězněnému chlapci podat hadici napojenou na hydrant, aby se sám mohl bránit proti plamenům, ale ani to nevyšlo. 

Zachránili ho až hasiči

"Hasiči k němu hořícím bytem proběhli, protože to bylo rychlejší než vytahovat žebřík. Nasadili mu dýchací přístroj a vyvedli ho na chodbu," řekl Novinkám mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Potom z domu odvedli ještě paní z jednoho ze sousedních bytů.

Dvaaosmdesátiletá důchodkyně se nadýchala zplodin a byla v šoku. Mladík má popálená záda a také se nadýchal zplodin. Požárem vznikly statisícové škody. V bytě zcela vyhořelo umakartové jádro a objekt byl silně zakouřený. Dvě patra pod vyhořelým bytem jsou po zásahu promáčené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám