Hlavní obsah

Krejčířův azyl na Seychelách může zhatit pas

– PRAHA

Miliardář Radovan Krejčíř vycestoval z ČR údajně na falešný pas znějící na jméno Tomiga. Později ho použil i při cestě z Dubaje na Seychely, kde se nyní s manželkou a synem nachází. Použití falešného pasu podle mluvčí policejního prezidia Blanky Kosinové zřejmě zkomplikuje další pobyt Krejčířových na Seychelách a zvýší šance na podnikatelovo vydání z této země do České republiky.

Článek

"Myslíme si, že příjezd pana Krejčíře na Seychely na falešný pas by mohl být jedním z důvodů, proč by ho tamější úřady mohly vydat do ČR," řekla Kosinová.

Seychelský pas zadržela policie

Krejčíř je v Česku obviněn z rozsáhlé majetkové trestné činnosti a přípravy vraždy celníka a je stíhán jako uprchlý. Policii zmizel před třemi měsíci při domovní prohlídce své luxusní černošické vily. Soud na něj vydal mezinárodní zatykač. Navíc také jeho manželka Kateřina čelí obvinění z praní špinavých peněz.

"Od útěku pana Krejčíře bylo zřejmé, že jmenovaný nemá řádný seychelský cestovní pas, protože ten mu byl zajištěn při domovní prohlídce. Stejně tak jsou v držení policie i další seychelské doklady znějící na jméno Radovana Krejčíře. Proto bylo jasné, že pan Krejčíř musel opustit území ČR na falešný pas," sdělila Kosinová.

Na Seychely podle ní podnikatel přicestoval s cestovním dokladem znějícím na jméno Tomiga. Tento pas byl však hlášen jako ztracený a podle informací seychelské policie na něm nový majitel změnil pouze fotografii. "Podoba pana Krejčíře na této fotografii je vcelku nezpochybnitelná," uvedla mluvčí.

Doplnila, že Krejčíř zhruba od poloviny července pobýval v Istanbulu. Odtud 30. července odcestoval do Dubaje. Tomiga alias Krejčíř pak podle Kosinové zamířil s falešným pasem na Seychely, kam ho již doprovázeli manželka se synem. Ti však měli české pasy. Krátce po příletu Krejčíř požádal o vydání nového cestovního dokladu, který prý ztratil.

Policie také podle pondělního vyjádření pověřeného policejního prezidenta Vladislava Husáka rozšířila mezinárodní zatykač na Krejčíře právě o jméno Tomiga.

Reklama

Související články

Krejčíř měl falešné jméno Tomiga

Policie rozšířila mezinárodní zatykač vydaný na Radovana Krejčíře o jméno Tomiga. "Uprchlý podnikatel se totiž pod tímto jménem pohyboval po světě," řekl...

Výběr článků

Načítám