Hlavní obsah

Policie: Opilý zapomněl, že zabil matku

– BRNO
Právo, Petr Knötig

Opilecká ztráta paměti už sehrála hodně rolí v lidských životech, ale aby někdo v opilosti zavraždil svou matku a pak si na to nepamatoval, tomu se opravdu těžko věří. Šestatřicetiletý muž z Brna nalezl v neděli svou 58letou matku mrtvou a byl tak šokovaný, že si ani nevzpomněl na tísňovou telefonní linku a běžel na obvodní oddělení policie. Podle policistů matku sám zabil.

Článek

Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která měla za úkol prověřit, zda je to pravda a zda v bytě nejsou stopy po násilí. "Policisté v bytě skutečně našli stopy, které jasně všechny utvrdily v tom, že žena nezemřela jen tak nečekaně, jak tvrdil zmatený muž," uvedla Dagmar Bartoníková z jihomoravské policejní správy v Brně.

"Protože muž si na nic nepamatoval, zajistila výjezdová skupina stopy a začala s výslechem svědků a lidí, kteří mohli ke smrti starší ženy něco říct," dodala Bartoníková.

Muž si stále na nic nepamatoval a tvrdil, že má ,okno' po alkoholu. Nezbylo tedy nic jiného, než zrekonstruovat celý běh událostí od sobotního odpoledne až do nedělního rána, kdy se muž objevil na policii. Vše ukázalo na to, že se v bytě odehrála hádka mezi synem a jeho matkou, která vyvrcholila brutálním útokem a několika bodnutími do bezbranné a vyděšené ženy.

Po vystřízlivění se chtěl doma vykoupat

"Vyšlo najevo, že muž po konfliktu s matkou vyšel z bytu a začal ve velké míře pít alkohol. Ve stavu opilosti však nevydržel stát a při cestě po Brně upadl na zem, kde ho našli lidé a zavolali policii. Po zjištění, že muž není zraněný, ale jen opilý, ho nic netušící policejní hlídka nechala převést na záchytku k vystřízlivění. Z té muž odešel až v neděli ráno," doplnila Bartoníková.

Podle rekonstrukce dalších událostí pak jeho první kroky vedly domů, protože měl hlad, žízeň a chtěl se pořádně vykoupat. Doma našel svoji matku, jak leží na zemi v krvi a protože měl totální výpadek paměti, tak odešel na policii, aby požádal o pomoc. Při oznamování tragédie neřekl, že došlo k vraždě, ale jen nahlásil neštěstí. O tom, že by on něco zavinil, nechtěl ani slyšet.

Reklama

Výběr článků

Načítám