Hlavní obsah

Policisté na Seychelách odmítli kontakt s Krejčířem

Právo, David Hluštík, Jakub Troníček
PRAHA

Podnikatel Krejčíř, který se před českou spravedlností ukrývá na Seychelách, sám kontaktoval dva české policisty, kteří na ostrovy vycestovali projednat možnosti spolupráce s tamějšími orgány. Policisté ale schůzku s ním či jeho manželkou důrazně odmítli.

Článek

"Mohu kontakt potvrdit. Policisté ale neměli za úkol Krejčířovy kontaktovat. To, že sám vyvinul iniciativu a telefonoval jim, je Krejčířův teatrální kousek. Snaží se lidi přesvědčit, že je nevinný," řekl Právu ředitel úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Petr Želásko. Podle něj bylo správné, že policisté schůzku odmítli.

"Policisté měli za úkol na místě kontaktovat seychelské orgány a informovat je o tom, kdo vůbec Krejčíř je a z čeho je u nás obviněn. Zvolili jsme takový přímý kontakt proto, že standardní úřední cesta je příliš zdlouhavá," řekl Právu úřadující policejní prezident Vladislav Husák.

Pobýval v Istanbulu

Čeští policisté rovněž navázali spolupráci s místní ředitelkou imigračního oddělení. V průběhu jednání se podle mluvčí policejního prezidia Blanky Kosinové podařilo zmapovat Krejčířův pohyb po jeho útěku z ČR, včetně používaných cestovních dokladů.

"Krejčíř zhruba od poloviny července pobýval v Istanbulu. Odtud 30. července odcestoval do Dubaje, pak společně s manželkou a synem letěli na Seychely," uvedla mluvčí.

Devátého září potvrdil bez bližších podrobností Interpol Seychely, že je Radovan Krejčíř na jejich území. Imigrační úřady na Seychelách nyní řeší problém s cestovními doklady Radovana Krejčíře.

Reklama

Související články

Krejčíř měl falešné jméno Tomiga

Policie rozšířila mezinárodní zatykač vydaný na Radovana Krejčíře o jméno Tomiga. "Uprchlý podnikatel se totiž pod tímto jménem pohyboval po světě," řekl...

Výběr článků

Načítám