Hlavní obsah

Krejčíř chce spolupracovat se soudem na dálku

PRAHA

Miliardář Radovan Krejčíř, který je se svou rodinou na Seychelách, se nehodlá vrátit do České republiky. Se soudy však na svém případu spolupracovat chce, na dálku, řekl České televizi. V televizi Nova pak ještě dodal, že by se možná i vrátil, ale policie by mu musela zaručit, že nebude zatčen.

Článek

Krejčíř reportérovi České televize rovněž popsal, jak se mu před dvěma měsíci podařilo zmizet policii při domovní prohlídce jeho černošické vily. Miliardář však odmítl mluvit na kameru a tak jeho odpovědi četl reportér.

Krejčíř měl mít podle své výpovědi při domovní prohlídce pouta pouze deset minut. Policisté mu za celou dobu nesdělili žádné obvinění. "Po osmi hodinách domovní prohlídky z domu odešel a po chvíli nasedl do vozu a odjel," řekl reportér ČT.

S Novou Krejčíř hovořil videofonem. Požadoval objektivní projednání svých případů ve všech kauzách. Informace v českých médiích o případech považuje za kampaň proti jeho osobě. Trvá na tom, že se ničeho nedopustil a je nevinný.

Před devíti lety získala celá Krejčířova rodina seyschelské občanství. Je proto dost dobře možné, že již nemají občanství České republiky. V takovém případě by bylo vydání Krejčíře do ČR ještě více komplikované. Mluvčí ministerstva vnitra v sobotu uvedla, že občanství Krejčířových není ještě ujasněné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám