Hlavní obsah

Dobrovolný hasič z Holoubkova je ve vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLOUBKOV

Devatenáctiletý dobrovolný hasič z Holubkova na Rokycansku se v noci na sobotu pokusil upálit před místní požární zbrojnicí. Záchranáři ho nejprve převezli do plzeňské nemocnice, odtud byl letecky transportován na popáleninovou kliniku nemocnice na pražských Vinohradech. Jeho stav lékaři v sobotu odpoledne označili za vážný.

Článek

Podle dopoledního sdělení policejní mluvčí, která informovala ČTK, neměl být mladíkův život bezprostředně ohrožen. Odpoledne lékaři nemocnice na Vinohradech uvedli, že stav mladíka je vážný.

"Muž má popáleniny na 80 procentech těla, vesměs druhého až třetího stupně. Je na umělé ventilaci a jeho zdravotní stav je vážný až kritický," řekl odpoledne mluvčí vinohradské nemocnice Leoš Kabát.

Mladík podle policie na svůj čin upozornil nejprve telefonicky hasiče a policii, pak vyšel před zbrojnici, polil se zatím neznámou hořlavinou a zapálil. Krátce poté, co vzplanul, dorazili na místo lidé, kteří ho uhasili. Záchranná služba ho poté převezla do plzeňské fakultní nemocnice. Odtud byl ještě v noci vrtulníkem transportován na speciální oddělení pro léčbu popálenin v pražské vinohradské nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám