Hlavní obsah

Policie zná totožnost podezřelého z vraždy střihače TV Nova

– PRAHA

Policie zná totožnost muže, kterého podezírá, že zastřelil střihače TV Nova Michala Velíška. Pátrá po Davidu Lubinovi z Hostouně na Kladensku. Jde o recidivistu závislého na drogách.

Článek

David Lubina byl v minulosti opakovaně trestán pro násilnou trestnou činnost. Je agresivní a závislý na drogách. Policisté po něm intenzivně pátrají.

"Kriminalisté vyhlásili celostátní pátraní po osobě důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu vraždy na Karlově náměstí v Praze 2 ze dne třináctého září tohoto roku. Jedná se o 31letého Davida Lubinu z Hostouně, okres Kladno," sdělila policejní mluvčí Iva Knolová.

Muž je asi 180 až 185 cm vysoký, štíhlé postavy. Má světlé hnědé krátké vlasy. Policie varuje občany, aby se nepokoušeli Lubinu zadržet, je totiž ozbrojený a nebezpečný. 

Jakékoliv informace k jeho osobě mohou lidé telefonovat na linku 158 či na čísla: 974 826 412 a 602 682 373.

V červnu ohrožoval cestující v autobusu

Lubina ještě ve čtvrtek navštívil jednu z restaurací v Hostouni. Poté se v klidu, jakoby se nic nestalo vyspal doma. Ráno, když přišli policisté, již doma nebyl, informovala televizi Nova Lubinova sestra.

Televize Nova rovněž připomněla případ se letošního června, kdy Lubina se zbraní v ruce ohrožoval cestující v autobusu číslo 253 pražské MHD.

Zastal se ženy

Velíšek utrpěl těžká zranění, když se snažil zastat paní, kterou muž ohrožoval střelnou zbraní. V době vraždy měl pachatel mikinu s kapucí a kalhoty maskáčového stylu světlejší barvy. Na jedné ruce měl tmavou rukavici. Nápadné byly jeho masivní černé boty, podobné vojenské obuvi.

"Stalo se to po půl šesté večer na Karlově náměstí. Pan Velíšek byl na procházce s kočárkem a zastal se paní, kterou někdo ohrožoval zbraní. Nakonec to odnesl sám. Jeho zranění je velmi vážné, měl prostřelené břicho v oblasti jater a ledviny, " uvedl v úterý ředitel pražské záchranné služby Zdeněk Schwarz.

Nova vypsala odměnu

Šéf zpravodajství TV Nova Martin Ondráček ve středu oznámil, že vypisují odměnu 100 000 Kč za informace, které dovedou policii k dopadení vraha. Velíšek zemřel v noci na středu v nemocnici. 

Reklama

Související články

Za informace k Velíškovu vrahovi 100 tisíc

Šéf zpravodajství TV Nova Martin Ondráček oznámil, že vypisují odměnu 100 000 Kč za informace, které dovedou policii k dopadení vraha střihače Michala Velíška....

Výběr článků

Načítám