Hlavní obsah

Před znásilněním oběti ohrožoval nožem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Muže podezřelého ze série znásilnění sedmi mladých žen v Ostravě dopadli místní kriminalisté. Jednačtyřicetiletý obviněný, který se ke všemu přiznal, podle policie své oběti nutil k různým sexuálním praktikám s nožem v ruce. Hrozí mu až osm let vězení. Na stopu policii přivedl kamerový záznam z ostravského hypermarketu, který v červnu krátce před znásilněním mladé ženy zachytil podezřelého muže.

Článek

"Jde o dosud bezúhonného muže z Karvinska, který se těší dobré pověsti," řekl šéf ostravské kriminálky Tomáš Landsfeld. "Má dvě děti a vede spořádaný rodinný život. Vůbec nikdo by to do něj neřekl," dodal šéf mravnostního oddělení Josef Kuba. 

Ženy si podle policie obviněný vyhlížel na odlehlých ostravských ulicích a poblíž nákupních center většinou po setmění ve večerních hodinách nebo brzo ráno.

Když sdělovací prostředky zveřejnily výzvu ke zjištění jeho totožnosti, nechal si narůst bradku a ostříhal se. To mu ale nepomohlo. "Ke všemu se přiznal až po pětihodinovém výslechu. Bylo to hodně náročné pro nás i pro něj. Měl jsem dojem, že jde zřejmě o nemocného člověka, který byl hnán svými pudy," řekl Landsfeld s tím, že teprve znalecké vyšetření ukáže, nakolik mohl svůj chtíč ovládat.

"On sám tvrdí, že chtěl vyhledat pomoc lékaře, ale nenašel k tomu odvahu. Těžko říct, zda mluví pravdu, nebo jde o účelovou obhajobu," dodal Landsfeld. Od počátku letošního roku policie v Ostravě vyšetřovala 31 případů znásilnění, z toho pouze tři zůstávají neobjasněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám