Hlavní obsah

Trhovci zbili v Aši inspektorku ČOI

Trhovci v Aši na Chebsku napadli v pondělí inspektorku České obchodní inspekce (ČOI), která kontrolovala, zda neprodávají padělané značkové zboží. Žena je v pracovní neschopnosti, má pohmožděnou ruku a rameno. Případem se zabývá policie, informoval ve čtvrtek ředitel plzeňské obchodní inspekce ČOI Václav Havlík.

Článek

"Můžu potvrdit, že 32letá žena nahlásila, že ji napadli prodavači ze stánku na tržnici Lipový dvůr v Aši. Žena s kolegou chtěla provést kontrolu a trhovci ji vystrkali ze stánku dříve, než se stačila legitimovat. Dosud vše nasvědčuje tomu, že se jedná o přestupek proti občanskému soužití, případ se dále šetří," řekla chebská policejní mluvčí.

Agresivita stánkařů vůči kontrolorům se zvyšuje, a to zejména na Chebsku a na Sokolovsku. Například před měsícem napadlo na tržišti Dragoun v Chebu pět trhovců celníky. Jeden z trhovců byl obviněn z výtržnosti a ublížení na zdraví.

Inspektoři společně s celníky často kontrolují obchodníky na tržištích, zda neprodávají padělky značkového zboží. Stánkaři obvykle utečou a zboží jim nechají. Stává se také, že stánky uzamknou. Poslední velkou razii provedli inspektoři minulou sobotu v Železné Rudě na Klatovsku. Zabavili falzifikáty za 15 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám