Hlavní obsah

Anonym pomohl celníkům odhalit pašované cigarety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SORKOV

Překladiště pašovaných cigaret odhalili celníci v Sorkově na Chebsku. Pomohl jim přitom anonymní telefonát. Řekl jen to, že si všiml kamiónu, který někdo vykládá u rodinného domu, a celníci dobře vytušili, že zde něco nehraje.

Článek

"Neznámý muž se ozval na mobilní telefon ředitele chebských celníků Romana Šťovíčka a upozornil ho na to, že v obci stojí kamión, ze kterého nějací lidé překládají podezřelé zboží do garáže u rodinného domku," řekla mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová. Celníci byli na místě do 15 minut.

"Nechali kamión vyložit a potom požádali státního zástupce o povolení k domovní prohlídce. Při ní našli v garáží bezmála pět miliónů cigaret různých zahraničních značek, kterým chyběly kolky," upřesnila mluvčí. 

Podle údajů na krabičkách byly cigarety vyrobeny na Filipínách a některým z pašeráckých kanálů se dostaly do Čech.

Prodejem zabavených cigaret by stát přišel na daních o šest miliónů korun. Nikdo zatím nebyl obviněn ze žádného trestného činu. "Prověřujeme všechny okolnosti. Vyšetřování zatím probíhá. Na závěry je ještě brzy," dodala Blahutová.

Dalším úlovkem velká palírna

Celníci v těchto dnech objevili také nelegální výrobnu lihovin se stovkami tisíc prázdných i naplněných lahví. Stála v Ostravě - Mariánských Horách a daňový únik je zde ještě větší - přibližně 21 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám