Hlavní obsah

Podle Bublana zamíří za Krejčířem na Seychely dva policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva zaměstnanci policie příští týden vycestují na Seychely, kde budou jednat o možnostech vydání uprchlého Radovana Krejčíře do ČR. V diskusním pořadu Primy to v neděli oznámil ministr vnitra František Bublan.

Článek

Ministr Bublan prohlásil, že policisté na Seychelách budou jednat s tamními úřady o vydání podnikatele Krejčíře do České republiky. "My musíme jednat s místní policií, s místním prokurátorem a s těmito lidmi, abychom jim také řekli, jaká osoba se tam vyskytuje," uvedl Bublan.

O vydání Krejčíře bude usilovat také ministerstvo spravedlnosti. "Budou to komplikovaná jednání, protože i jeho (Krejčířova - pozn. red.) rodina má seychelské pasy. To může úsilí ministerstva spravedlnosti zhatit," uvedl Němec v dnešní Sedmičce na Nově. Seychely stíhané osoby většinou nevydávají. "Naděje umírá poslední a my se o to pokusíme," sdělil Bublan.

Podle Němce by se v Krejčířově případě vyplatil postup, který ministr spravedlnosti zvolil v případě Katařana Hámida bin Abdal Sáního. Kauza prince stíhaného v ČR za zneužívání dětí byla předána do Kataru. Němec se domnívá, že kdyby Krejčíř utekl do Kataru, země by podnikatele na oplátku za prince do Česka vydala.

Radovan Krejčíř je stíhán pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnost a za přípravu vraždy celníka. Před dvěma měsíci při domovní prohlídce uprchl. Policejní prezident Jiří Kolář kvůli tomu přišel o funkci. Policie minulý týden vypátrala, že se podnikatel ukrývá na Seychelách. S ním tam pobývá i jeho manželka Kateřina a syn Denis.

Reklama

Související články

Slováci o Krejčířovi nevědí

Slovenská policie prověřovala informace deníku Právo, že hledaný český podnikatel Radovan Krejčíř se skrývá na Slovensku. "Zatím jsme neobjevili žádnou stopu,...

Výběr článků

Načítám