Hlavní obsah

Veterinářku zkopal zaměstnanec masny

Právo, Marek Tvrdoň
UHERSKÝ BROD

Pokopaná, zbitá a bez bot se z práce vrátila inspektorka Krajské veterinární správy ve Zlíně. Při rutinní kontrole v Masně Filex Uherský Brod ji v úterý napadl sedmačtyřicetiletý syn jednatelky firmy Lubomír Frýželka. Žena se tak stala první fyzicky napadenou pracovnicí tuzemské veterinární správy v její historii, potvrdil mluvčí instituce Josef Duben.

Článek

Konflikt vznikl v areálu firmy, konkrétně v expedici masny, kde inspektorka našla prošlé maso vrácené z obchodu. Když chtěla maso s týden prošlou záruční lhůtou zabavit a zakázat jeho další distribuci, objevil se podle zaměstnanců veterinární správy syn jednatelky firmy Lubomír Frýželka.

V dalším popisu událostí už se obě strany rozcházejí. Inspektorka policistům sdělila, že ji Frýželka chytil za límec, vyvlekl na parkoviště před objektem a hodil po ní boty, které při napadení ztratila. Inspektorku se nepodařilo zastihnout, podle ředitele Krajské veterinární správy ve Zlíně Valdemara Stiksy je v pracovní neschopnosti.

Lubomír Frýželka verzi veterinářů odmítá. Tvrdí, že poškozeným a napadeným byl naopak on. "Inspektorka mě napadla slovně i fyzicky. Proto jsem ji musel z areálu vykázat. Utrpěl jsem újmu na zdraví a jsem hospitalizován v Baťově krajské nemocnici," řekl ve čtvrtek odpoledne Frýželka regionálním Slováckým novinám, které informaci zveřejnily jako první.

Mluvčí Baťovy krajské nemocnice Zlín Karla Havlíková ale Právu sdělila, že Lubomír Frýželka v jejich areálu nebyl během tohoto týdne ani ošetřen, natož hospitalizován.

Na Frýželku navíc podala trestní oznámení za napadení veřejného činitele Státní veterinární správa, policisté už zahájili trestní řízení. Potvrdila to uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková. Frýželka se patrně nevyhne ani pokutě za maření veterinárního dozoru, její uložení zvažuje Krajská veterinární správa ve Zlíně.

"Je to hodně zvláštní a výjimečný případ. Civilizovaní lidé by se takto chovat neměli," řekl na Frýželkovu adresu šéf krajské veterinární správy Stiksa.

Reklama

Výběr článků

Načítám