Hlavní obsah

Kriminalisté zadrželi muže se 150 kilogramy konopí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Přerovští kriminalisté ve čtvrtek zadrželi osmnáctiletého mladíka, který na pěti polích v lesích v Chráněné krajinné oblasti Pomoraví u Lobodic na Přerovsku pěstoval konopí. Policisté odhadli množství sklizené rostliny, kterou chtěl použít mladík pro výrobu marihuany, až na 150 kilogramů. Podle nich jde o ojedinělé množství.

Článek

"Pachatele si policisté vytypovali již v předchozí době, místo monitorovali a mladíka sledovali. Nešlo o náhodu," řekla dnes ČTK přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Mladík si podle ní v dubnu obstaral semena rostlin konopí setého a následně je vysadil a vypěstoval v lobodických lesích. "Během srpna část rostlin sklidil a využil pro svou potřebu. Ve čtvrtek odpoledne jej kriminalisté zadrželi přímo při pokusu o sklizeň dalších rostlin. Měl v úmyslu je usušit a zpracovat za účelem získání marihuany," uvedla policejní mluvčí.

Policisté na místě zajistili 75 kusů rostlin konopí ve výšce 2,5 metru. Rostliny odešlou na odbor kriminalistické expertizy k dalšímu zkoumání.

Mladíka podezírají policisté z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu hrozí až pět let vězení.

Na Přerovsku letos odhalili policisté 11 případů v souvislosti s drogovou problematickou. Dosud bylo obviněno šest lidí; z toho jeden je ve vazbě. Během zásahu proti drogovým dealerům zajistili také pět varen pro výrobu pervitinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám