Hlavní obsah

Tři muži napadli v Praze romský pár

PRAHA

Útoku s rasovým podtextem řeší pražští kriminalisté. V sobotu večer tři stoupenci hnutí skinheads napadli v centru Prahy na Národní třídě romský pár. Bili ho pěstmi a kopali. Policie mladíky zadržela.

Článek

"Muži byli pod vlivem alkoholu a poblíž stánků s občerstvením si povšimli skupinky rómských občanů. Nejdříve je začali verbálně napadat, vzápětí došlo ke slovní roztržce. Od skupiny Romů se oddělil mladý pár, jednadvacetiletý muž a osmnáctiletá žena. Oba začali utíkat směrem ke stanici metra," sdělila Novinkám policejní mluvčí Iva Knolová.

Tři skini je začali pronásledovat. U stanice metra muže dostihli, srazili jej na zem a zmlátili. Dívka svého přítele bránila, skinheadi ji zmlátili také.

"Útočníci ve věku devatenácti, jednadvaceti a čtyřiadvaceti let byli zadrženi a předvedeni na policejní služebnu. Přepadené osoby byly převezeny do nemocnice, odkud byly po ošetření propuštěny," uvedla mluvčí.

Dodala, že zadržení jsou podezřelí, že se dopustili trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a trestného činu podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám