Hlavní obsah

Kamarádi přehazují vraždu jeden na druhého

Novinky, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Krajský soud v Plzni začal v úterý projednávat případ dvou mladíků z Chlumčan na Plzeňsku, kteří podle obžaloby ubili a oloupili 45letého muže loni v červnu na železniční zastávce Pňovany na Plzeňsku. Šestadvacetiletý Miloslav Kasl a o rok starší Petr Rež však vinu na smrti muže svalují jeden na druhého.

Článek

Oba obžalovaní se spolu s dalším kamarádem vydali na čundr k Hracholuské přehradě. Z vlaku vystoupili v Pňovanech a zamířili rovnou do místní restaurace, kde začali popíjet. Noc přečkali ve srubu u hřiště a druhý den se do hospody vrátili.

Po celodenním popíjení skončili na nádraží

Jejich výpovědi se shodují až do okamžiku, kdy se notně zmožení alkoholem probrali krátce před půlnocí na železniční zastávce. Od té doby se jejich líčení tragické události rozchází v tom, kdo z dvojice obžalovaných do pětačtyřicetiletého muže kopal a bil ho pěstmi.

"Vůbec nevím, jak jsem se dostal na zastávku. Vím ale, že jsem držel nějakého muže a Rež ho pěstmi mlátil. Proč, to nevím," uvedl vyučený malíř pokojů Kasl. "Na zastávku nás odvezl hospodský, já si lehl do čekárny a usnul. Probudil mě až příjezd vlaku, Kasl běhal po nástupišti. Pak jsem ho viděl klečet nad nějakým mužem. Přitom ho mlátil, potom se zvedl a křičel - on je mrtvý," oponuje mu Rež.

Mladíkům hrozí výjimečné tresty

Mladíci po incidentu z nádraží utekli. Předtím ale podle obžaloby ještě svou oběť okradli o bundu, řetízek a prstýnek. Rež se pak krátce skrýval. Později se policii sám přihlásil a při prvním výslechu se k činu přiznal. Protože se událost stala v době jeho podmíněného propuštění, kdy si odpykával trest za pokus ublížení na zdraví, je v kauze posuzován jako obzvlášť nebezpečný recidivista.

Úkolem soudu je nyní najít a posoudit míru jejich viny, oběma však hrozí výjimečné tresty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám