Hlavní obsah

Krejčíř se údajně skrývá na Slovensku

Právo, David Hluštík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle informací Práva existuje možnost, že se uprchlý miliardář Radovan Krejčíř skrývá na Slovensku. Úkryt by mu měl poskytnout podnikatel Tareka Beshara. Ten sice Krejčířovi dluží několik miliónů korun, ale ty může právě splácet poskytnutím azylu.

Článek

"Podsvětí na Slovensku funguje trochu jinak než v Česku. I když Beshara proti Krejčířovi vypovídal v loňském roce, teď má k němu naopak velmi blízko," řekl zdroj. Libanonec Beshara údajně vlastní několik firem na Slovensku. V žádné však jeho jméno přímo nefiguruje. "Má nastrčené bílé koně, sám je v pozadí," poznamenal člověk s informacemi ze slovenského podsvětí.

Beshara prý podniká i v Německu. V České republice je stíhán pro majetkovou trestnou činnost v řádech stovek miliónů korun. Na Slovensku se ale údajně nezdržuje. "Na Slovensko projdeš i na kartu pojištěnce. Dlouho spolu podnikali a Beshara je mu zavázaný. Takoví lidé se neopouštějí," míní informátor.

Policie informace Práva přímo nevyvrátila: "Slovensko se objevilo mezi několika zeměmi, kde by se Krejčíř mohl skrývat. Šetření probíhá, bližší informace ale nebudeme poskytovat," řekla mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.

Stěhování zařízení policie utnula

Krejčíř už dva měsíce úspěšně uniká policii, minulý týden zmizela beze stopy i jeho manželka Kateřina, která se nedostavila k výslechu na policii.

V pondělí policie zadržela při celním odbavení kamión s nábytkem a dalšími věcmi z obstaveného majetku obou manželů v Králově Dvoře u Berouna. [celá zpráva] Podle celníků zásilka směřovala mimo Evropskou unii. Koncem týdne finanční policie zabavila další majetek Krejčířových ze skladů soukromých firem ve Všenorech a Černošicích.

Šlo o kožená křesla, motocykly, vodní a sněžné skútry, elektroniku, nábytek, několik ledniček, myčky, zahradní grily, paintballovou zbraň, obrazy, lustry a venkovní svítidla. "Bylo to prostě zařízení několika domácností," poznamenala Kosinová. Dohromady se jedná asi o tři tisíce položek v hodnotě několika miliónů korun. O zabavené věci se bude starat Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Policisté od Krejčíře chtějí mluvit s Bublanem

Policisté z protikorupční policie, kteří byli přítomni domovní prohlídce, při níž Krejčíř uprchl, vyzývají ministra vnitra Františka Bublana ke schůzce. Obávají se totiž, že ministr dostává o okolnostech vyšetřování Krejčířova útěku neúplné informace. "Naši nadřízení s námi stále nekomunikují, a proto stále nevíme, co s námi zamýšlejí," řekl jeden z policistů.

Po útěku Krejčíře bylo všech deset příslušníků ze zásahu u miliardáře postaveno mimo službu, v půlce srpna se vrátili do práce. Jejich rozdělané případy jim ale nebyly vráceny.

Bublan prý svůj slib splní a s policisty se sejde. "Chystáme reorganizaci celého útvaru, takže bych se chtěl sejít s celým útvarem a v rámci této návštěvy se sejdu zvlášť i s těmito policisty," uvedl. S návštěvou chce ale ještě počkat do kompletního vyšetření okolností Krejčířova útěku, včetně případných kázeňských přestupků.

Miliardář Krejčíř je obviněný z přípravy vraždy a podvodů. Podařilo se mu uprchnout při zatýkání a domovní prohlídce ve své vile v Černošicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám