Hlavní obsah

Ze smrti oštěpaře bude obviněn jeho kamarád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Ze smrti třináctiletého oštěpaře, který téměř před rokem zemřel na následky zranění po atletickém mítinku v Liberci, bude obviněn jeho starší kamarád, jenž oštěp hodil. Okresní státní zástupce neshledal vinu na straně organizátorů a vrátil spis liberecké policii s tím, aby ho předala kolegům do Hradce Králové. Ti by měli chlapce staršího 15 let obvinit z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Článek

Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Mladý atlet z Pardubic byl těžce zraněn loni 25. září na Městském stadiónu v Liberci při semifinálovém závodě mistrovství republiky lehkoatletických družstev starších žáků. Neštěstí se stalo ještě před oficiálním závodem, když se atleti rozcvičovali.

Podle svědků zasáhl jeden z nich třináctiletého oštěpaře ve chvíli, když si šel pro svůj oštěp zhruba do vzdálenosti 30 metrů od odhodiště. Chlapec nestačil zareagovat na varovný křik a letícímu oštěpu se nedokázal vyhnout.

Přestože podle pořadatelů byla na místě zdravotnice, nikdo ji k neštěstí nepřivolal. Pořadatelé byli na událost upozorněni ve chvíli, kdy jeho soupeř na pokyn trenéra chlapci oštěp z těla vytáhl. Zraněného atleta pak naložili do osobního vozu a odvezli do nemocnice. O tři dny později v liberecké nemocnici zemřel zřejmě na selhání srdce.

Lékaři ale od začátku nadávali příliš velkou naději, že vážné zranění přežije. Hlavní zásadou při podobných poraněních je totiž věc z rány nevytahovat, řekl ředitel nemocnice Radko Janoušek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám