Hlavní obsah

Za vraždy prostitutek padl výjimečný trest, odsouzený utíká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výjimečný trest 18 let vězení vyměřil v pondělí pražský městský soud uprchlému Olehu Opryjovi za zabití dvou pražských prostitutek. Zemřely kvůli penězům, mobilům a fotoaparátu. Obhájce uprchlíka se na místě odvolal.

Článek

Ukrajinec Oleh Opryja si rozsudek nevyslechl, již od předloňského září je stíhán jako uprchlý. Sedmadvacetiletý muž podle verdiktu uškrtil a udusil obě ženy během 24 hodin předloni v září. Ženy prý zabil pro peníze, mobilní telefony, fotoaparáty a šperky, které po činech z bytů poškozených odcizil. Některé rozdal známým, jeden telefon dal dokonce barmance za "panáka" vodky.

"S ohledem na to, že se jedná o dvě vraždy během několika desítek hodin, a že byly nepochybně spáchány s majetkovým motivem a v rozmyslu, je na místě ukládat výjimečný trest," vysvětlil svůj verdikt předseda senátu Petr Novák.

Soud podle něj sice neměl žádný přímý důkaz, ale postačil mu úplný celek nepřímých důkazů. Na to poukazoval také obhájce Jaroslav Ortman, podle něhož proti Opryjovi nesvědčil žádný přímý důkaz, a měl tedy být zproštěn. Zpochybnil i jeden z hlavních důkazů - vzorky DNA obžalovaného, které byly nalezeny na prostěradle druhé z obětí.

"Znalkyně uvedla, že stopy patří jen pravděpodobně Opryjovi, chyběla zde jistota," uvedl Ortman důvod, proč nesouhlasí s vinou svého klienta a podává odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám