Hlavní obsah

Referentka cizinecké policie zpronevěřila téměř milión

Právo, kg
BRNO

Velké překvapení čekalo před několika dny na pracovníky vedení Oblastního ředitelství cizinecké a pohraniční policie v Brně, kteří při kontrole potvrdili své podezření, že jejich 43leté referentka obrala státní pokladnu téměř o milión korun. Žena již převzala sdělení o zahájení trestního stíhání pro zpronevěru.

Článek

"Žena není policistka, ale civilní zaměstnankyně a u nás pracovala víc jak 10 let. Měla na starosti odvádění peněz za uložené pokuty do banky, ale to nedělala. Žena už má zahájené trestní stíhání pro zpronevěru, ale teď se vyšetřování zaměřilo na její nadřízené, zda prováděli kontroly, aby zabránili podobnému jednání. Tady výsledky ještě nemáme," sdělil Právu Roman Skřepek z Oblastního ředitelství cizinecké a pohraniční policie v Brně.

K řádné inventuře přistoupili pracovníci vedení, protože měli podezření, že s odváděním vybraných pokut není něco v pořádku. Po zjištění, že žena, která pracovala na oddělení kontrol pobytu cizinců, zpronevěřila tak velikou částku, jí ihned dali výpověď. Současně o uvolnění z vedoucích funkcí požádali i dva policisté, kteří jí byli nadřízení.

"Co ji k tomu vedlo, zatím nevíme, jen se přiznala, že peníze použila pro svou potřebu. Je to případ, s jakým jsme se nesetkali. Přebírala od policistů bloky a peníze za pokuty a měla je odvádět do banky, Proč to nedělala, zatím nevíme. Vyšetřování zdaleka není u konce," poznamenal Skřepek.

Pokud vyšetřovatelé a soudci vinu bývalé referentce cizinecké a pohraniční policie prokážou, mohou ji poslat do vězení až 8 let. Zda a případně jak budou potrestáni její nadřízení, ukáže až další vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám