Hlavní obsah

Trojnásobná vražda v Litvínovicích - kdo skutečně střílel?

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kauza tří vražd v Litvínovicích na Českobudějovicku už proběhla soudy všech instancí a nyní je zase na začátku. Čechorakušan Ladislav Pacovský, který je společně se svým synem Johnem podezřelý z trojnásobné vraždy, v pátek řekl, že podá námitku pro podjatost českobudějovického krajského soudu. Stížností se bude zabývat Vrchní soud v Praze. Všechny původní rozsudky zrušil v březnu Nejvyšší soud.

Článek

Krajský soud v Českých Budějovicích o vině obou mužů za trestné činy vraždy a nedovoleného ozbrojování rozhodl v únoru 2004. [celá zpráva] Oba se odvolali k Vrchnímu soudu v Praze, ten ale obě odvolání zamítl jako nedůvodná. [celá zpráva]

Podle původního rozsudku českobudějovického krajského soudu Pacovští v červenci 2003 zastřelili tři členy rodiny, která bydlela v Litvínovicích v jejich sousedství. Příbuzní ženy byli zavražděni na ulici a podle krajských soudců byli doslova popraveni, protože vrazi na ně stříleli zezadu.

Střílel syn?

Pacovský starší nenáviděl rodinu už delší dobu. Rozváděl se svou manželkou Hanou a ta často utíkala právě k sousedce, kde vždy našla azyl. Pacovský proto rodinu často napadal.

Podle soudu Pacovský na místě zavraždil syna sousedky a vážně zranil jejího manžela. Syn John pak prý zabil jejího zetě, který přiběhl příbuzným na pomoc.

Jenže syna nikdo neviděl střílet a on sám vinu popírá. Prokázalo se pouze to, že se střílelo ze dvou různých zbraní a ze dvou různých míst. To Nejvyššímu soudu nestačilo, jde o nepřímé důkazy, které u vraždy nejsou dostatečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám