Hlavní obsah

Za uškrcení kamaráda lanem dostal 11 let

– OSTRAVA
Právo, Radim Kijonka

Jedenáct let za vraždu kamaráda dostal od ostravského krajského soudu 51letý Antonín Wawrecka z Třince. Podle obžaloby při společném alkoholovém dýchánku udusil doma svého přítele Jaroslava, když mu kolem krku omotal smyčku z horolezeckého lana.

Článek

Před soudem se Wawreczka kál, že svého kamaráda nechtěl uškrtit, ale pouze postrašit. "Udělal jsem na provazu oko, které jsem mu hodil na krk a lano asi pětkrát omotal kolem něho, a připoutal jsem ho ke křeslu," líčil obžalovaný z vraždy. Nechal ho prý usnout.

"Říkal jsem si, to bude překvapený, až se probudí. Já jsem usnul taky. Když jsem se pak probudil, tak křeslo bylo i s Jarem převrácené. Tak jsem ho zvednul, třásl jsem s Jarem a on nic. Tak jsem mu zkoušel tep na krku a nic jsem necítil. On ani nedýchal," popsal Wawreczka.

Polekat ho chtěl kvůli tomu, že když spolu pili, tak mu Jarda nemínil vrátit půjčené peníze. "Chtěl po mě půjčit dalších tisíc korun. Přitom mi dlužil od loňska šest set korun. Řekl mi, že to už nikdy nevrátí. To mě naštvalo. Říkal jsem si: Počkej ty mrzáku, já tě potrestám! Ve skříni jsem měl provaz, tak jsem ho vzal," popsal motiv činu.

Krajský soud jeho verzi, že kamaráda nechtěl zabít, neuvěřil a vyměřil mu vysoký trest. Proti němu se Wawrecka odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám