Hlavní obsah

Policisté zadrželi podezřelého z milionových podvodů

Právo, Ludmila Žlábková, Radim Kijonka
OSTRAVA

Celostátně hledaný inženýr Radek Volráb z Hradce Králové, podezřelý z vylákání 60 miliónů korun od zhruba dvaceti firem a fyzických osob z celé republiky, se v sobotu pokusil překročit v kradeném automobilu a na cizí pas státní hranici mezi Českou a Slovenskou republikou. Jeho pokus překazili policisté, kteří muže zadrželi a vydali ke stíhání do Hradce Králové.

Článek

Hledaný muž se pokusil o návrat ze Slovenska do České republiky. "Při pasové kontrole byli policisté hraničního přechodu Bílá - Bumbálka - Makov na československé hranici nejprve technikou upozorněni na skutečnost, že kontrolovaný řidič užívá automobil bez souhlasu jeho majitele. Při bližším zaměření na řidiče odcizeného vozidla dále zjistili, že i cestovní doklad měl původně jiného majitele, kterému byl odcizen," uvedla Právu Daniela Vlčková z Oblastního ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Ostrava.

Poté, kdy sedmatřicetiletý muž do protokolu přiznal pravou totožnost, si policisté v evidenci ověřili, že  se jedná o osobu, na níž Státní zastupitelství Hradec Králové vydalo předběžný souhlas se zadržením pro trestný čin podvodu. "Muže jsme skutečně převzali a v těchto chvílích se rozhoduje o uvalení vazby," potvrdila Lenka Klouzová z královéhradecké krajské správy policie.

Šedesát miliónů korun se podařilo vylákat Volrábovi pod záminkou zakoupení programů a licencí k výrobě CD nosičů a jejich následné distribuce. Půjčky byly sice jištěné smluvními dokumenty, ale ty podezřelý nesplácel.

Reklama

Související témata:

Související články

Hledaný vylákal 60 miliónů korun

Šedesát miliónů korun se podle policie podařilo vylákat ing. Radku Volrábovi z Hradce Králové od důvěřivých osob a firem z celé republiky pod záminkou...

Výběr článků

Načítám