Hlavní obsah

Zvláštní tým k CzechTeku má i Inspekce ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Překročením pravomocí jednotlivých policistů při zásahu proti účastníkům technoparty CzechTek se kromě speciálního týmu policie bude zabývat i zvláštní tým Inspekce ministra vnitra. "Ředitel inspekce svým rozhodnutím ustanovil zvláštní tým, který má za úkol prověřit pod dozorem státního zástupce události kolem CzechTeku," informovala v pátek Novinky mluvčí ministra vnitra Radka Kovářová.

Článek

Zvláštní tým podle Kovářové spolupracuje s Policejním prezídiem. "Prvním poznatkem je ustanovení čtyř policistů, kteří byli aktéry nejspornějšího zásahu," uvedla Kovářová. Na videozáznamu jsou tři policisté na ležícím účastníkovi CzechTeku a čtvrtý do něj kope.

Tento a některé další nahrávky přihrály na stranu odpůrců zásahu řadu lidí. "Ve výše uvedeném případě vyzýváme osobu, proti které byl zásah těchto čtyř policistů veden, aby se přihlásila na služebnu inspekce nebo přímo na Ministerstvo vnitra," sdělila Kovářová.

Ministr vnitra František Bublan si je vědom, že chování některých policistů bylo nepřípustné. "O oprávněnosti a dostatečném právním základu pro samotný zásah nicméně nepochybuje," uvedla mluvčí. Ministr se podle Kovářové bude zasazovat o to, aby podobné excesy byly důkladně vyšetřeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám