Hlavní obsah

Mrtvolu ženy našli na výměníku tepla

Právo, orh, mod
ČESKÉ BUDĚJOVICE/BÍLINA

Na výměníku tepla v Českých Budějovicích u pěší lávky přes řeku Vltavy směrem ke Všesportovní hale našli kolemjdoucí v noci na pátek mrtvolu čtyřiatřicetileté ženy. Přivolaný lékař určil jako pravděpodobnou příčinu smrti fyzické napadení. Odpoledne policie předvedla k výslechu dva podezřelé muže.

Článek

"Policejní hlídka na místo dorazila asi třicet minut po jedné hodině ranní. Mladá žena ležela bez známek života na plechovém krytu parovodního potrubí," řekla Právu jihočeská policejní mluvčí.

Na výměníku tepla, kde žena ležela, nocují hlavně za chladných dnů bezdomovci, což potvrzují i krabice od levného vína, které se pod lávkou stále povalují.

"Známe totožnost ženy a mohu říci jen, že má na Českobudějovicku trvalé bydliště. Další podrobnosti a zda ženu někdo zavraždil, ukáže teprve vyšetřování, které se ihned rozběhlo," uvedla ráno mluvčí.

Dva podezřelí

Odpoledne se ukázalo, že případ budou policisté zřejmě řešit jako vraždu, protože přivolaný lékař určil, že smrti ženy pravděpodobně předcházelo fyzické napadení, což připustila i následná soudní pitva.  Z jejího výsledku vyplynulo, že příčinou smrti bylo poranění hlavy s důsledkem krvácení do dutiny lební.

"Dopoledne jsme zadrželi dva podezřelé muže, kteří jsou v současné době u výslechu. Případ je ale teprve na začátku," řekla v pátek odpoledne Právu mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

Mrtvola nahého muže v Bílině

Mrtvého svlečeného muže našli v pátek ráno v centru Bíliny na Ústecku v kabině kamiónu. Jednalo se o šedesátiletého řidiče kamiónu z Berlína, který parkoval v centru města u nádraží. Případ nyní šetří policie. "Mohu potvrdit, že do Bíliny vyjeli kriminalisté, kteří na místě provádějí šetření. Bude nařízena soudní pitva," řekla Právu Jana Matonohová ze severočeské policejní správy.

Podle nepodložených informací se mohlo jednat o cukrovkáře, který zemřel ve spánku ve svém voze. Příčinou smrti by mohl být také infarkt. Podle zdroje, který je s případem obeznámen, měla být údajně za dotyčným řidičem ve středu večer přivezena prostitutka, která poté zase odjela. Jelikož nebyl ve čtvrtek na parkovišti zaznamenán žádný pohyb, byla na místo zavolána policie. Kriminalisté v pátek ráno mrtvolu ohledali.

Na nahém těle údajně nebylo vidět žádné bodné nebo střelné rány, které by svědčily o násilné smrti. Podle bílinského místostarosty Romana Šebka (ODS) v této lokalitě parkují kamióny běžně. "Jedná se o odstavnou plochu, která je součástí autobusového nádraží v Bílině, která patří městu. Nevadí nám, že tam stojí kamióny, problémy s tím zatím nebyly a pokud vím, je to poprvé, co zde byla nalezena mrtvola," řekl Právu Šebek.

Reklama

Výběr článků

Načítám