Hlavní obsah

Policie: Smrt mladého muže nesouvisí se zásahem

PRAHA

Smrt mladého muže, který zemřel na následky zranění způsobené při sobotní dopravní nehodě, žádným způsobem nesouvisí s policejním zásahem proti účastníkům techno party CzechTek v Mlýnci na Tachovsku. V úterý o tom informovala mluvčí Policejního prezidia Blanka Kosinová.

Článek

Policie své prohlášení dokládá na výpovědích svědků. "Na místě jen seděl, nezvedal se a ani žádným způsobem nepadal do komunikace. Poté jsme si tohoto mladého muže nevšímali a až po projetí nějakého nákladního vozidla jsme si všimli, že onen mladík již u komunikace nesedí, ale leží," popsal události těsně předcházející nehodě jeden ze svědků do policejního protokolu.

"Policie ČR se důrazně ohrazuje proti jakémukoli spojování této dopravní nehody s policejními opatřeními, která proběhla v pátek odpoledne. Sobotní události - tedy policejní zákrok, který měl napravit právní stav, samozřejmě neměly na tuto tragickou událost žádný vliv," uvedla Kosinová. Policie nehodu vyšetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví.

Při zásahu zraněno 89 policistů

Během celé policejní akce u Mlýnce na Tachovsku bylo podle Kosinové zraněno 89 policistů. "Z nichž pět utrpělo poranění vážnějšího charakteru," sdělila Kosinová s tím, že těmito poraněními bylo zhmoždění páteře, zlomeniny a otřes mozku. Dále lékaři policistům ošetřovali nejčastěji popáleniny, řezné rány a výrony. "Zranění byla způsobena především předměty, které účastníci házeli po zasahujících policistech. Jednalo se o lahve i rozbité, kameny, tyče a kopí. Na místě byla také nalezena sekera," dodala Kosinová.

Lékařská záchranná služba do sobotní 22. hodiny ošetřila 35 účastníků technoparty, uvedla Kosinová s odkazem na informace záchranářů. "Patnáct jich bylo převezeno do nemocnice," upřesnila Kosinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám