Hlavní obsah

Při nehodě na Přerovsku zemřeli čtyři lidé

– OLOMOUC

Čtyři Poláci zemřeli v pondělí ráno při dopravní nehodě mezi Hranicemi na Přerovsku a Bělotínem. Další čtyři lidé byli zraněni. Část hlavního tahu z Olomouce na Ostravu nehoda zatarasila; policie pouští řidiče kyvadlově.

Článek

"Srazilo se zde nákladní auto, dodávkové a osobní auto. Na místě zůstali čtyři mrtví lidé z osobního auta, podle našich informací jsou to Poláci. V ostatních autech jsou čtyři zranění," řekla dnes ČTK krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Podle Jana Weinberga z krajské záchranné služby byla všechna zranění lehká.

Podle přerovské policejní mluvčí Miluše Zajícové nehodu zřejmě zavinil řidič nákladního auta, který jel v pravém pruhu čtyřproudé silnice směrem z Hranic na Bělotín. "Řidič začal náhle vytlačovat osobní auto, které jelo ve vedlejším pruhu. Osobní auto se poté střetlo s protijedoucím kamionem. Důvod, proč začal auto vytlačovat, zatím nevíme," řekl ČTK mluvčí.

Následky tragické nehody na místě stále odklízejí hasiči. Operační důstojník přerovské policie uvedl, že místo, které nehoda zatarasila, nemohou řidiči nijak objet. "Silnice první třídy vede kolem parkoviště. Protože nemáme jinou objížďku a úsek by se musel jinak uzavřít, pouštíme řidiče z tohoto parkoviště postupně kyvadlově z obou stran. Bude to trvat nejméně celé dopoledne," řekl ČTK policista.

Za uplynulý měsíc je to již třetí tragická nehoda na Přerovsku. V polovině července se mezi Kozlovicemi a Radslavicemi na Přerovsku střetl řidič osobního auta s kamionem. Při nehodě zemřely dvě dívky ve věku ve věku deset a šest let a jejich otec, který nehodu zavinil. Třicetiletá matka leží s vážnými zraněními v nemocnici. Na konci července zemřel manželský pár poté, co do jejich osobního auta ve Slavíči na Přerovsku narazil čtyřiatřicetiletý řidič protijedoucího kamionu. Jejich desetiletá dcera nehodu přežila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám