Hlavní obsah

V Praze se zřítil dům, dva lidé se zranili

PRAHA

V Praze 8 v Sokolovské ulici se v noci na pátek zřítila rohová část pětipodlažního domu. Dva lidé byli zraněni. Pěti osobám pak bylo v noci zajištěno náhradní ubytování.

Článek

"Bylo to hlášeno v 01:45. Z trosek záchranáři vytáhli dva lehce zraněné muže (18 a 19 let). Měli pohmožděniny a oděrky," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Záchranáři se psy prohledali sutiny, nikoho dalšího ale nenašli. Plynaři odpojili přívod plynu a změřili koncentraci plynu v prostoru trosek. Ulice u Balabenky je po celé délce uzavřena, uvádí ÚAMK.

"Zeď se zřítila pravděpodobně vlivem špatného stavu a klimatických podmínek," uvedl policejní mluvčí Ladislav Bernášek. V utržené části domu, který statik nechal okamžitě uzavřít, se prý prováděly určité stavební úpravy. "Dělala se tam nějaká stěna, víc ale musí říct majitel domu," uvedl majitel místního night klubu Petr Kouklík.

Lidé z domu měli velké štěstí

Společně s menšinovými vlastníky budovy již od nočních hodin na majitele u domu obehnaného policejními pásky marně čekal, zatím se jim jej ale nepodařilo kontaktovat ani telefonicky. Obyvatelé bytu v pátém patře podle Kouklíka měli štěstí, že spali na vestavěném patře - dům se totiž začal řítit pod nimi a podařilo se jim uskočit. I majitel nočního klubu měl prý "štěstí v neštěstí", protože byl na dovolené.

Jeho kancelář byla ve zřícené části domu. "Každý všední den tam sedím do rána. To bych tam stoprocentně zůstal, spadlo by mi to na hlavu," řekl Kouklík, který se ještě v noci rychle vracel z dovolené do Prahy. Na nedaleké železniční trati byl na žádost hasičů na dvě hodiny přerušen provoz. Nyní vlaky mezi Libní a Holešovicemi jezdí z bezpečnostních důvodů v úseku kolem místa neštěstí sníženou rychlostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám