Hlavní obsah

Za prodej pervitinu dětem dostal překupník u soudu 10,5 roku

LIBEREC

Za podávání pervitinu mladistvým dívkám potrestal ve středu Krajský soud v Liberci 10,5 lety vězení Michala Hvězdu. Třiatřicetiletý muž navíc dívky v letech 2003 a 2004 zaměstnával jako prostitutky. Proti rozsudku se okamžitě odvolal.

Článek

Drogu prý dívky získávaly buď zadarmo, nebo jim muž její hodnotu odpočítal z odměny, kterou dostaly od zákazníků za sex. "Většina dívek uvedla, že bez pervitinu by nedokázala obsloužit takovými způsoby tolik zákazníků," řekla soudkyně. Kuplíře umístila do věznice s ostrahou.

Podle obžaloby Hvězda v Liberci vytvořil a vedl rozsáhlou síť obchodu se ženami a dívkami. Kromě prostitutek ji tvořili i někteří liberečtí taxikáři. Klienty vozili do několika bytů - například v Sametové ulici na sídlišti Broumovská a v ulici Dlažební ve Vratislavicích nad Nisou. Jak vyplynulo z policejního vyšetřování, Hvězda nabízel dívky v inzertních novinách Tip servis. Jedné z nich přitom ještě nebylo 15 let a několika dalším 18 let.

"Pokud by chtěl, mohl si věk dívek zjistit. Pro mnoho zákazníků je ale lepší, když jsou prostitutky hodně mladé," konstatovala soudkyně. Poté, co klient zavolal na zveřejněné číslo mobilu, dívka ho nasměrovala k sobě do bytu. Za hodinu sexu platili zákazníci 1000 korun - zhruba dvakrát méně než v nočních klubech. Polovinu vydělaných peněz nechal Hvězda prostitutkám, zbytek si nechával.

"Vedl si záznamy a v jednom měsíci dívky obdržely od zákazníků přes 70 000 korun," podotkla státní zástupkyně. Hvězda se hájil, že o obchodech s prostitucí věděl, ale neorganizoval je. Inzeráty do novin s nabídkou placeného sexu dával prý na přání dívek.

"Dělal jsem jim pikolíka a ochranku," vypověděl. Popřel také, že dívce mladší než 15 let poskytoval pervitin. "Nevěděl jsem, jak jsou staré. Když se namalovaly, vypadaly starší a chovaly se velmi zkušeně," prohlásil. Hvězdu soudkyně potrestala nejen za kuplířství a obchodování s drogami, ale také za neplacení alimentů a za vydírání. Jedné dívce totiž vyhrožoval, že jestli k němu nevrátí, ukáže jejím rodičům kazetu, kde je zachycená při souloži. 

Reklama

Výběr článků

Načítám