Hlavní obsah

Felicie zabila na chodníku osmiletého chlapce

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBOR

Osmiletý chlapec zahynul pod koly automobilu ve středu před desátou hodinou v Příboře na Novojičínsku. Řidič Škody Felicia při jízdě po Místecké ulici zřejmě na chvilku usnul, přejel do protisměru a poté vjel na chodník, kde srazil otce se synem.

Článek

"Osmiletý chlapec svým zraněním na místě podlehl, 37letý muž byl se středně těžkým zraněním převezen do nemocnice," sdělila novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková a potvrdila, že příčinou tragédie byl podle prvních poznatků na místě mikrospánek.

"Šetření ale pokračuje," dodala mluvčí s tím, že dechová zkouška provedená u 48letého řidiče po nehodě byla negativní.

Řidič měl údajně po noční směně

Podle neoficiálních informací měl řidič po noční směně a v horku za volantem na chvilku usnul. Domů mu mělo scházet přibližně sto metrů. Chvilková ztráta vědomí měla děsivé následky. Vůz se nedaleko podniku Primus vřítil na chodník, kde stáli a chystali se přejít silnici otec se synem, také z Příbora.

"Byl slyšet náraz a když jsem přibíhal k místu, kluk ztratil vědomí. Jeho otec se k němu snažil dostat. Za chvilku se ozvaly sirény a přiřítila se sanitka," vylíčil příborský mladík. Záchranáři se ještě snažili chlapce oživit. Po dvaceti minutách svůj marný boj vzdali. Otce pak převezli do novojičínské nemocnice.

"Leží na chirurgickém oddělení, je mimo ohrožení života. V nemocnici zůstane na pozorování," uvedla mluvčí nemocnice Simona Součková. Policisté u viníka nehody dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu před jízdou. Řidiči hrozí obvinění ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti.

Příborští občané upozorňují, že v místě jezdí auta mnohem rychleji než předepsanou padesátkou. "Řeknu vám to na rovinu, někteří tudy profičí jako magoři nejméně osmdesátkou. Po chodníku mám strach, s dcerkami raději chodím za obchodem a mezi domy," povzdychla si Marcela Tomaškovičová z nedalekého sídliště. "Přecházet silnici je někdy hodně nebezpečné. Naštěstí jde o rovný úsek, takže i když je auto daleko, tak raději počkám," dodala Pavla Tomková.

Řidiči se v horku hodně přeceňují

Jenže v tomto případě nezabíjela rychlost ale únava. Jak upozornila policejní mluvčí Šálková, řidiči by si v horkých letních dnech měli dát obzvláště pozor na únavu. "Nutný odpočinek se týká nejen dálkových řidičů. Ve vedrech se únava mnohem rychleji projeví a jak prokázala nehoda, k tragédii stačí jen chvilkový spánek," konstatovala mluvčí.

Na Novojičínsku je to už druhá smrt dítěte jdoucího po chodníku ani ne za měsíc. Poslední červnový den zahynula pod koly nákladního automobilu v Novém Jičíně-Žilině osmiletá dívenka. 

Reklama

Výběr článků

Načítám