Hlavní obsah

Výbuch v kladenském věžáku zranil pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

V pondělí odpoledne vybuchl v panelovém domě v Kladně plyn. Pět lidí bylo zraněno. Dva dělníci jsou popáleni, tříčlenná rodina se nadýchala zplodin. Hasiči na dvě hodiny evakuovali 37 lidí.

Článek

"Došlo k výbuchu v na ulici Vítězná v Kladně. Je tam pět zranění, dva plynaři jsou popálení a dále jsou to tři obyvatelé domu," řekla Novinkám kladenská policejní mluvčí.

Později vyhledala ošetření ještě mladá žena, která se zranila při evakuaci po pádu na schodišti. Po ošetření pohmožděnin byla propuštěna domů. O zdravotním stavu otce, matky, jejich dvouleté dcery a dvou dělnících s lehčími popáleninami odmítla nemocnice sdělit jakékoliv informace.

Hasiči dům evakuovali z obav před takzvaným komínovým efektem, kdy kouř stoupá věžákem směrem nahoru. Kontrolovali, zda někdo z obyvatel nezůstal v bytě za zavřenými dveřmi.

Po zhruba dvou hodinách se mohli evakuovaní lidé začít vracet do svých domovů, kde byla stále cítit spálenina a kouř. "Statik konstatoval, že budova je staticky v pořádku. Také hygienik zjistil jenom mírné zvýšení koncentrace oxidu uhličitého, takže povolil lidem návrat do bytů," řekl ředitel Správy bytového fondu Kladno Vojtěch Munzar.

V domě do odvolání platí zákaz používání plynových a elektrických spotřebičů. Přívod plynu a elektřiny je uzavřen.

"Dva montéři demontovali staré plynové potrubí, při tom ze zatím nezjištěných příčin došlo k výbuchu a hoření rozvodů elektroinstalace," sdělil náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek, který přímo na místě obhlížel stav domu. Přesné příčiny požáru vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám