Hlavní obsah

Šéf policejních spojařů havaroval a skončil na záchytce

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Propuštění z práce, vysoká pokuta, odebrání řidičského průkazu a trestní stíhání hrozí vedoucímu odboru informací a komunikačních technologií západočeské policejní správy v Plzni Václavu Johánkovi.

Článek

Dvaapadesátiletý civilní zaměstnanec policie minulý týden opilý havaroval a policejní hlídka ho následně převezla na protialkoholní záchytnou stanici.

K nehodě došlo ve středu odpoledne v centru města. Johánek se služebním vozidlem narazil při jízdě do jiného automobilu. Při karambolu nebyl nikdo zraněn, škoda na zničených vozech se odhaduje na několik desítek tisíc korun. Orientační dechová zkouška ukázala, že v krvi viníka nehody kolovalo 2,72 promile alkoholu.

Dechovou zkoušku by měl potvrdit následný rozbor krve, kterou si nechal Johánek později odebrat u lékaře. Podle svědků se sotva držel na nohou a neodpustil si "silácké" řeči.

"V současné době je v pracovní neschopnosti. O dalším setrvání v pracovním poměru rozhodne jeho nadřízený," řekl náměstek krajského policejního ředitele Jan Brázda. Na Johánka se jako na civilního pracovníka nevztahuje služební zákon. Personální opatření tak může jeho zaměstnavatel přijmout jen podle Zákoníku práce.

Výslužné už Johánek dostal před několika lety, kdy byla jeho funkce zcivilněna.

V den nehody byl šéf policejních spojařů v práci. Zda pil alkohol na pracovišti, nyní šetří pracovníci oddělení kontroly a stížností krajské policejní správy. Ti v jeho kanceláři ale žádné lahve s alkoholem nenašli. Prověřuje se i podezření, že se služebním vozidlem jel načerno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám