Hlavní obsah

Při požáru v Plavech zemřel muž

– JABLONEC

Obětí požáru v Plavech na Jablonecku v noci na sobotu se stal třiapadesátiletý muž. Zemřel po převozu do nemocnice. Hasiči bezprostředně po příjezdu k ohni vynesli ze zakouřeného domu také dvě děti.

Článek

"Profesionální jednotka z nedalekých Velkých Hamrů dorazila na místo ve 22:37," uvedl hasič. Podle krajské mluvčí záchranné služby Kristýny Fejfarové byl muž v bezvědomí a sanitka ho převezla na anesteziologicko-resuscitační oddělení do nemocnice v Jablonci, kde později skonal: "Nadýchal se kouřových zplodin. Kromě otravy kysličníkem uhelnatým měl i popáleniny."

Muž před požárem navštívil svého souseda a když od něj odcházel, držel v ruce zapálenou cigaretu. Právě od ní se zřejmě oheň rozhořel. Podle svědků z místa tragédie se mohl na neštěstí podílet i alkohol.

Skromně vybavenou podkrovní místnost ve starém domě u továrny na barvení textilu plameny téměř celou zničily. Dvě děti z vedlejšího bytu se dýmu naštěstí nadýchaly jen lehce a nebyl nutný jejich převoz do nemocnice. Lékař je ošetřil na místě. Při požáru vznikla škoda zhruba 15 000 korun. Hasiči oheň zlikvidovali za hodinu.

Okolnosti neštěstí vyšetřují kriminalisté, přesnou příčinu mužovy smrti určí pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám