Hlavní obsah

Zabil ošetřovatele kvůli pivu, dostal 12 let

– BRNO

Na 12 let poslal ve středu brněnský krajský soud šestapadesátiletého Františka Dolejského za to, že koncem března zavraždil jednadvacetiletého ošetřovatele Domova pokojného stáří v Myslibořicích na Třebíčsku. Odsouzený byl jedním z klientů tohoto zařízení. Ošetřovatele zabil, protože mu mladík nechtěl vrátit tři lahve piva.

Článek

Dolejský ošetřovatele bodl dvakrát nožem do břicha a způsobil mu tak těžká zranění, že mu nepomohla ani okamžitá pomoc lékařů.

"Ke konfliktu došlo 23. března ve večerních hodinách, kdy obžalovaný přišel za ošetřovatelem Richardem L. a bodl ho do břicha nožem s čepelí 20,5 cm. Napadený muž utrpěl težká poranění žaludku, velkých cév, jater a dalších vnitřních orgánů. Zachránit život se mu nepodařilo ani přes okamžitou lékařskou péči," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Ludmila Doležalová.

Vraždil pro pivo

Muž, který je v invalidním důchodu především proto, že velmi špatně vidí, se k činu přiznal. "Když jsem zjistil, že mně vzal pivo, tak mě to naštvalo, vzal jsem nůž a šel za ním. Stál proti mně a já jsem ho bodnul. Bylo to rychlé, tak asi ani nereagoval. Pak jsem šel na televizi. Když jsem viděl v domově policajty, tak jsem si šel dát ještě pivo a pak mě odvezli. Řediteli jsem řekl, že je to krysa prašivá, která mě okradla," vypověděl Dolejský.

Při dokazování u soudu dále vyplynulo, že obžalovaný míval občas problémy s alkoholem a někdy se opíjel v nedaleké hospodě. Proto personál nechtěl, aby měl na pokoji další piva.

Vedení domova vyčerpalo všechny možnosti, jak mu zabránit v pití alkoholu na pokoji, a proto mu ředitel navrhl, aby si hledal jiný domov důchodců. Před příchodem do Domova odpočinku ve stáří žil Dolejský jako bezdomovec v azylovém domě.

Reklama

Související články

Invalidní důchodce vraždil kvůli pivu

Se sklopenou hlavou jako školák ve škole stál v pondělí před senátem Krajského soudu v Brně 56letý invalidní důchodce z Domova odpočinku ve stáří...

Výběr článků

Načítám