Hlavní obsah

Soud projednává brutální vraždu podnikatele

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Před ústeckým krajským soudem v úterý pokračovalo výslechem posledního ze tří obžalovaných projednávání případu zavražděného podnikatele, jehož ostatky byly loni v květnu nalezeny v zasypané kanalizační skruži v Horním Jiřetíně na Mostecku. Podnikatele z Hory Svaté Kateřiny podle obžaloby usmrtila v březnu 2001 trojice mužů.

Článek

Dva z nich označili za viníka vraždy třetího, který vypovídal před soudem v pondělí. Podle státní zástupkyně vylákali obžalovaní pod záminkou poruchy osobního vozidla tehdy pětapadesátiletého muže na silnici u obce Nová Ves v Horách. Podnikatel přijel, aby jim pomohl.

Když uvazoval lano k odtažení auta, udeřil ho jeden z útočníků do hlavy kovovou tyčí. Omráčenému podnikateli pak nasadil pouta. Potom ho muži naložili do kufru osobního vozu a odvezli do garáže v Litvínově.

Trojice poté odjela do domu přepadeného, který prohledla a vzala si věci a peníze, potom se muži podle obžaloby vrátili do garáže pro omráčeného podnikatele. Naložili ho opět do kufru auta.

Cestou se podnikatel probral. Jeden z mužů ho několikrát udeřil pěstí do hlavy a další ho bodl do krku. Podnikatelovo auto muži rozebrali a prodali na náhradní díly.

Podle žalobkyně zavraždili podnikatele společně zvlášť surovým způsobem v úmyslu získat majetkový prospěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám