Hlavní obsah

Podezřelý z rozsáhlého okrádání důchodců byl zadržen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jeden podezřelý z dvojice, která podle policie dlouhou dobu okrádala pražské důchodce, byl koncem minulého týdne zadržen. Způsobená škoda je zatím cca půl miliónu korun a není vyloučeno, že se budou ozývat další podvedení.

Článek

Velké štěstí měla ve čtvrtek 14. července dvaaosmdesátiletá žena z Prahy 6. Ta totiž jen o vlásek unikla vychytralému podvodníkovi, který se na ní pokoušel vylákat 10 tisíc korun. Narozdíl od jiných důchodců jí pomohl soused, který včas zasáhl. Podezřelého muže zadržel a přivolal policii.

"Dvaaosmdesátiletou paní oslovil v na Bubenečské ulici v Praze 6 neznámý pár. Muž a žena se zeptali na cestu k tamní nemocnici. Hned poté, co jim stará paní cestu vysvětlila, následovala další otázka, zda by si u ní doma nemohl schovat kufřík z cennostmi, se kterým údajně nechtěl cestovat po Praze. Tomu stará paní vyhověla a oba ji následovali až do bytu. Tam se ale situace poněkud přiostřila, muž na ni začal naléhat, aby mu půjčila deset tisíc...," popsala policejní mluvčí Eva Brožová. 

Když muž nabídl, že ji klidně doprovodí do banky, aby mohla příslušný obnos vybrat, začala paní tušit něco nekalého. Hlasité naléhání cizího muže naštěstí zaslechl devětatřicetiletý soused, který hned zasáhl.

Podezřelý skončil na služebně a po jeho společnici začali policisté okamžitě pátrat. Tento případ není podle policie zdaleka jediný, kterého se dvojice měla dopustit. Muž byl obviněn z podvodu za více než půl miliónu korun. Nyní mu hrozí trest v rozmezí od 2 do 8 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám