Hlavní obsah

Domácí tyran se pořezal, aby se těhotné udělalo špatně

Právo, Aleš Honus
FULNEK

Neskutečná muka musela podle policie minimálně jeden rok snášet 28letá žena z Fulneku na Novojičínsku. Jak se svěřila kriminalistům, její o jedenáct let starší partner ji dlouhodobě týral. Vše mělo vyvrcholit nedávnými výhrůžkami, že zabije jejich dceru. Ještě před narozením dítěte, které přišlo na svět v polovině května, si s ním žena podle policie užila pravé peklo.

Článek

"Své týrání neustále stupňoval. I když věděl, že jeho družce nedělá v době těhotenství pohled na krev dobře, před ženou si pořezal na ruce a nutil ji dívat se na stékající krev," uvedla novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková.

Na násilníka všechno prasklo minulý týden, kdy se před družkou a jejími třemi dětmi uzamkl v bytu a odmítal je vpustit dovnitř. "Policisté ho zadrželi v domě ještě tentýž den a pro silnou podnapilost byl umístěn na protialkoholní záchytku," dodala Šálková s tím, že policejní komisař pak podal návrh na vzetí do vazby.

Při výslechu žena mimo jiné vypověděla, že partner ji týral od poloviny minulého roku, a to nejen ve Fulneku, ale i v Mostkovicích na Prostějovsku, kde předtím žili.

"Soustavně ji urážel hrubými vulgárními výrazy, vytýkal jí návštěvy u přátel, tyto návštěvy jí i zakazoval a kontroloval, jak žena hospodaří s penězi, i když on svou část, kterou pobíral jako podporu v nezaměstnanosti utratil za alkohol," uvedla Šálková. Muž je obviněn z trestných činů neoprávněný zásah do práva k domu a bytu a také z týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Hrozí mu maximálně dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám