Hlavní obsah

Pekelní andělé narazili na hranicích na přísné kontroly

Právo, Jaroslav Veselý

Na západočeských hraničních přechodech panoval v pátek plynulý provoz. Pouze motorkáři z gangu Hells Angels museli čekat - mnohdy i dlouhé hodiny - než je policie důkladně zkontrolovala. Dvě hodiny před polednem uvízla například na starém hraničním přechodu Rozvadov/Waidhaus skupina asi 20 potetovaných a hlučných motorkářů s třemi doprovodnými vozidly a naštvaně diskutovali s policisty.

Článek

"Pekelní andělé mají vojenskou organizaci a výcvik, který by jim mohla závidět i armáda," řekl na adresu motorkářů jeden z policistů. Pekelníci mají prý i hodnosti. "Existuje kapitán jízdy, nebo prezident, který se vozí v doprovodných vozidlech," prozradil jeho kolega.

Ve čtvrtek prý přes Rozvadov/Waidhaus přejel pokladník gangu v doprovodu osobní stráže. "To byli snad kulturisti. Každý měřil dva metry, a v ramenou metr," popsali policisté. "Ví se o nich, že kšeftují s drogami. Na bundách nosí anglické nášivky s nápisy jako "Zmlátil jsem policajta, Loupil jsem pro gang a podobně," prozradil jeden z policistů.

Našli trochu hašiše

Při kontrolách se nezapomnělo na nic. Ve čtvrtek jeden Hells Angel ve vzduchovém filtru na motorce převážel gram hašiše. Drogu vyčuchal pes. "Od pátečního rána jsme zatím žádné porušení zákona nezjistili," informovala pohraniční hlídka v Rozvadově.

Lustrací prošly doklady, zavazadla i technický stav motorek. "Část pekelníků se přes starý rozvadovský přechod zřejmě vydala v očekávání méně důkladných kontrol. Nakonec to dopadlo přesně naopak. Už 15 kilometrů před německými hranicemi čekaly na výpravu hlídky. Domů se vrátili dva motorkáři, kteří neměli komplet doklady," informoval policista z Waidhausu. Policisté si výpravu natočili na videokamery, další kontrola, tentokrát společná česko-německá, si ni pak počíhala přímo na německém přechodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Pekelní andělé míří do Prahy

Stovky motorkářů, členů gangu Pekelní andělé (Hells Angels MC), míří na víkend do Prahy, kde mají mít v sobotu takzvanou "konferenci". Sraz se má konat...

Výběr článků

Načítám