Hlavní obsah

Úředníci ministerstva financí prý chtěli úplatek 50 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie stíhá tři členy komise zřízené ministerstvem financí za přijímání úplatků. Podle policistů slíbili dvěma firmám, že za částku 50 miliónů korun jim vypracují doporučení, která je zvýhodní na trhu.

Článek

Vše se odehrálo v roce 2003. Zaměstnanci komise, která už podle ministerstva financí neexistuje nabídli zástupcům dvou pražských firem, že jim dají doporučení, která jim usnadní působení na trhu.  Za to chtěli cenné papíry vodárenských společností v hodnotě 50 miliónů korun.

Tím si chtěli podle Pavla Hantáka z policejního prezídia chtěli zajistit, aby úplatek budil dojem legálního obchodu a nepodléhal zdanění.

"V případě, že by obvinění byli uznáni vinnými v rozsahu popsaných skutečností, hrozil by jim trest odnětí svobody až na osm let," sdělil Novinkám Hanták.

Mluvčí ministerstva financí Marek Zeman řekl, že komise měla svého času za úkol analyzovat situaci ve vodárenství. Fungovala v letech 2003 a 2004. Dva její členové v září na funkci rezignovali, Zeman však nedokázal říct, zda to byli muži, které nyní policie stíhá. K vyšetřování se nechtěl vyjadřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám