Hlavní obsah

Za prodej pirátských kopií hrozí dvouletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražští kriminalisté tento týden obvinili pětatřicetiletého muže z trestného činu porušování autorských práv, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Novinky o tom v sobotu informoval Ladislav Bernášek z Kanceláře ředitele správy preventivně informační skupiny.

Článek

Obviněný se dopustil uvedené trestné činnosti koncem loňského roku, když na trhu v Kolbenově ulici v Praze 9 opakovaně nabízel k prodeji neoficiální kopie audiovizuálních děl, pořízené na přepisovatelných médiích.

Na případu policisté spolupracovali i s Českou protipirátskou unií, která všechna zajištěná média zkoumala z hlediska původu a oprávněnosti kopírování.

Z výsledků tohoto zkoumání a dalšího vyšetřování vyplývá, že obviněný muž, který je dále stíhán na svobodě, způsobil českým zástupcům vlastnícím práva k nabízeným audiovizuálním materiálům a práva na distribuci těchto materiálů, škodu nejméně tři sta devadesát osm a půl tisíce korun.

V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám