Hlavní obsah

Policie: Gang má na svědomí několik loupežných přepadení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Policisté začali ve čtvrtek stíhat čtyři muže z Břeclavska, kteří jsou podezřelí z několika loupežných přepadení bank. Na svědomí zřejmě mají i jednu benzínovou pumpu a hernu.

Článek

V polovině dubna 2005 byla v Letovicích na Blanensku přepadena pobočka GE Money Bank. Pachatelé však netušili, že si kromě peněz odnášejí také bezpečnostní nábojnici, která bankovky zabarvila. Za několik hodin po činu se podařilo zadržet dva podezřelé. Postupně se ukázalo, že gang měl více členů a také to nebyla jejich první loupež.

Dva z těchto mužů jsou obviněni, že 14. února 2005 přepadli pobočku KB v Hustopečích, byli maskováni kuklami a na pracovnici mířili střelnou zbraní. Kromě toho je policie obvinila i ze starších přepadení pobočky České spořitelny ve Valticích, herny Campanula v Břeclavi a benzínky v Lednicích. 

Mladíci ve věku od 22 - 28 let si prý tímto druhem trestné činnosti přišli na téměř půl miliónu korun. Všichni čtyři byli vzati do vazby a hrozí jim trest odnětí svobody na 2 až 10 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám