Hlavní obsah

Unikl smrti v potápějícím se autě

– OTROKOVICE
Právo, Jiří Růžička

Zřejmě jisté smrti utopením o vlásek unikl devětapadesátiletý invalida, který v pátek odpoledne s osobním vozidlem Renault nechtěně sjel do jezírka u zahrádkářské kolonie v Otrokovicích na Zlínsku. Život mu zachránil jeden ze zahrádkářů, který se neohroženě vrhl do studené vody a řidiči pomohl na břeh.

Článek

Řidič, který neuměl plavat, se s autem na břehu otáčel, manévr ale nezvládl a auto se speciální úpravou pro invalidní osobu se nezadržitelně svezlo do vody. Až několik metrů od břehu se řidiči podařilo otevřít okénko a volat o pomoc.

Jeho štěstím bylo, že v zahrádkářské kolonii bylo v pátek odpoledne poměrně živo a jeho křik lidé uslyšeli. Jeden ze zahrádkářů pak skočil do vody a muži v autě pomohl ven. "Bezprostředně poté se vůz ponořil do třímetrové hloubky," řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

"Další ze zahrádkářů zase neváhal a v posledním okamžiku stačil na potápějící se auto přivázat pevné lano. Tím se také snažili zahrádkáři dostat vůz zpět ke břehu, ale vozidlo kleslo na dno a zůstalo v bahně. Navázáním provazu ale pomohli následnému hledání vraku ve zcela zakalené vodě," doplnil Mitáček.

Vůz se nakonec podařilo hasičům vyprostit pomocí speciálního jeřábu. Celá událost se obešla bez jakýchkoli zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám