Hlavní obsah

Před policisty prchali v kradeném autě. Nakonec ale havarovali

– Praha
Novinky, jap

Pražským policistům ujížděla v sobotu večer posádka kradeného vozu. Po nehodě se tři lidé dali na útěk, policisté je zadrželi po varovné střelbě.

Policisté dopadli v Praze zdrogovaného řidiče v ukradeném autěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

"Hlídka policistů ze čtvrtého pražského obvodu se pokusila zastavit řidiče odcizeného vozu. Ten ale nedbal výzev k zastavení a riskantním způsobem začal před policisty ujíždět. V průběhu ujíždění narazil do dopravního značení, které bylo navíc odmrštěno pod policejní vůz," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Ve Švehlově ulici se pak ujíždějící řidič srazil s jiným autem. Když zastavil, dal se on i jeho dva spolujezdci na útěk.

Řidič byl pod vlivem drog

"Ve voze cestovali celkem tři lidé, řidič, spolujezdec a spolujezdkyně. Všichni se po nehodě dali na útěk. Policisté použili donucovací prostředky, včetně varovné střelby, a všechny tři dopadli," doplnila mluvčí.

Jak policisté záhy zjistili, řidič má vysloven platný zákaz řízení, byl pod vlivem drog a navíc řídil automobil, který procházel pátráním jako kradený. Policisté ho zadrželi, a protože byl zraněný, přivolali mu záchrannou službu. Ta ho po ošetření převezla do nemocnice.

"Zbylí dva spolujezdci byli omezeni na osobní svobodě. Přesná právní kvalifikace celé věci zatím nebyla stanovena," dodala mluvčí.

Případem se policie i nadále zabývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám