Hlavní obsah

Měsíc internetu zdarma, lákala firma Liberečany krajským logem

Právo, Michael Polák
Liberec

Dopis s nabídkou na rychlejší internet dostali tento týden do schránek lidé v Liberci. Firma přitom na obálkách použila logo Libereckého kraje. Nabídka se tak tvářila, jako by šlo o akci, kterou hejtmanství zastřešuje.

Foto: Krajský úřad v Liberci

Firma nabízela rychlejší internet v obálkách s krajským logem

Článek

„Rádi bychom Vám oznámili, že ve Vaší obci budeme testovat zvýšenou rychlost pevného internetu. Toto zvýšení se týká i přípojky vedoucí k Vašemu domu, a proto Vás žádáme o spolupráci při testování připojení,“ stojí v dopise, který společnost Cetin nechala distribuovat v obálkách s krajským logem v Liberci.

Firmě by to pravděpodobně prošlo, nebýt toho, že logo kraje na obchodní nabídce některé adresáty zarazilo. „Díky tomu jsme se o tom dozvěděli. Ve čtvrtek se totiž tři lidé obrátili na krajský úřad se žádostí o prověření,“ uvedl mluvčí libereckého krajského úřadu Filip Trdla.

Krajský úřad se od aktivity soukromé firmy distancoval. Podle mluvčího nemá Liberecký kraj s obchodní nabídkou nic společného. „Zásadně se proti takovým praktikám ohrazujeme,“ uvedl Trdla. „V případě, že nebude sjednána náprava a dopisy s logem kraje budou neustále přicházet do dopisních schránek lidí, zvážíme právní kroky,“ pohrozil.

Bývalý krajský radní si měl říct o miliónový úplatek. Podle soudu to mohla být provokace

Krimi

Společnost Cetin, která spravuje a provozuje největší datovou síť v Česku, na dotaz Práva uvedla, že obchodní nabídky rozesílá agentura, kterou si firma najala. „Přičemž podobu rozesílaných nabídek jsme agentuře neurčovali a tato s námi ani nebyla konzultována,“ uvedla za Cetin mluvčí společnosti Klára Zavadilová.

Cetin už podle ní požádal agenturu o okamžité vyřešení situace a zastavení distribuce dopisů v podobě, v jaké je nyní dostávají obyvatelé Liberce do schránek. Mluvčí také ujistila, že se nejedná o žádnou podvodnou nabídku se skrytými podmínkami. „Jde skutečně o nabídku testovacího provozu internetového připojení na jeden měsíc zdarma,“ upřesnila mluvčí Cetinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám