Hlavní obsah

Já ho zabil, volal rozrušený muž po pobodání seniora ve Znojmě

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

S vážnými zraněními skončil v nemocnici 72letý muž, na kterého v pondělí nedaleko železniční stanice ve Znojmě zaútočil 40letý muž. Policisté útočníka zadrželi.

Polonahého muže zpacifikovali strážníciVideo: MP Znojmo

 
Článek

Událost se stala na státní svátek zhruba hodinu před polednem. „Útočník zaútočil nožem na 72letého seniora a způsobil mu vícečetné bodnořezné poranění. Senior po incidentu skončil v nemocnici. Nyní už však není bezprostředně ohrožen na životě,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Útočníka zadrželi přivolaní strážníci. Měl u sebe nůž a kleště. „Muž byl viditelně rozrušený a křičel: ‚Pomoc, zloději. Já jsem ho zabil.‘ Strážníci se k němu s teleskopickými obušky v rukou přiblížili a donutili muže, aby nůž i kleště položil na zem,” uvedl mluvčí strážníků Petr Hladký s tím, že následně městští policisté muže zpacifikovali.

Byl agresivní 

Napadení seniora nepředcházel žádný incident. Muž si zřejmě svou oběť vybral nahodile. „Na místě jsme ošetřili muže staršího věku, s těžkým poraněním jsme ho převezli do nemocnice ve Znojmě,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Záchranáři se věnovali i útočníkovi, který však byl dál agresivní. „Bylo komplikované jej vyšetřit. Ve spolupráci s policií jsme muže převezli na psychiatrii,“ dodala mluvčí.

Technici kriminální policie zajistili na místě veškeré stopy a vyslýchají svědky. „Událost prověřujeme pro pokus zvlášť závažného zločinu vraždy,“ řekl policejní mluvčí. Násilníka ale zatím policisté neobvinili.

Reklama

Výběr článků

Načítám