Hlavní obsah

Vržený kámen zranil na pražské Florenci batole v kočárku

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují od úterního odpoledne nebezpečný incident z Florence, kde kámen zranil dvouleté dítě v kočárku. Podle prvotních informací vylétl kámen z hloučku cizinců, kteří se hádali, přičemž spadl do kočárku procházející matky. Holčička zraněná na hlavě musela do nemocnice.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Případ se stal v úterý kolem poledne u autobusového nádraží. Podle svědka, se kterým hovořil reportér Novinek, zůstalo po incidentu zakrvácené dítě v kočárku a zraněná byla také jedna žena, která však z místa odjela autobusem.

Zatím není zcela jasné, k čemu přesně na ulici došlo. Podle prvotních informací mělo jít o incident několika lidí, kdy směrem od nich odlétl kámen, který zasáhl dvouletou dívku v dětském kočárku. S tím jela po ulici dívčina matka, která neměla s incidentem nic společného.

„Viděl jsem také zraněnou ukrajinsky hovořící mladou ženu. Ta ale nastoupila do autobusu a z místa odjela,” popsal Novinkám očitý svědek Vojtěch F.

V Praze vypadlo dítě z okna

Krimi

Zraněné dítě si na místě převzali pražští záchranáři. Nikoho dalšího zdravotníci neošetřovali. „Jednalo se o dvouleté dítě, které utrpělo tržnou ranku v oblasti obličeje a tváře. Posádka dívenku ošetřila a poté ji převezla na dětskou chirurgii v Thomayerově nemocnici," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Do nemocnice pak vyrazili policisté, kteří začali rozplétat, co se na Florenci stalo. Podle dostupných informací se ukázalo, že zranění dvouleté dívky mohou být vážnější, než se původně odhadovalo. Lékaři tak zatím nemohou vyloučit ani to, že bude muset dívka podstoupit operaci.

„V současné době mohu pouze potvrdit, že se celým případem zabýváme. Vliv na právní kvalifikaci případu bude mít také výsledný zdravotní stav zraněného dítěte. V případě, že byl někdo přítomen této události na místě, prosíme, aby se ozval policistům na tísňové lince 158," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám